Satu Halonen

Valmistuin vuonna 1991.
Lukuisia kunnaneläinlääkärisijaisuuksia joka puolella Suomea, pieneläinlääkäriasemalla, hevosklinikoilla, keinosiemennysasemilla, yliopistolla, teurastamossa, kaupungineläinlääkärinä, laboratorioeläinlääkärinä, yksityisyrittäjänä.
Janakkalan kunnaneläinlääkäärinä vuodesta 1998.

Erityisosaaminen ja kiinnostuksen kohteet työelämässä:
Koirien ja hevosten lisääntyminen, tuki- ja liikuntaelinongelmat.

Tavoite työssä:
Huomioida asiakkaan näkemykset ja toiveet lemmikin hoidon suunnittelussa.

Posiiivisin asia  työssä:
Tervehtynyt potilas, tyytyväinen asiakas, onnistunut synnytys. Tietotaito ja halu auttaa kasvattajia astutuksesta pentutarkastukseen.

Harrastukset:
Kasvatan suursnautsereita kennelnimellä Saturain: 23 vuotta – 20 pentuetta. Harrastan suursnautsereilla vetohiihtoa, suojelua, jäljestystä ja henkilöetsintää. Kasvatan hevosia nimellä Saran, vuodesta 1993 – 22 varsaa. Harrastan hevosilla raviurheilua sekä ratsastaa.

Arvot:
Rakastan luontoa ja eläimiä. Pyrin jokapäiväisillä ratkaisuillani säästämään luonnonvaroja ja vaikuttamaan ilmaston lämpenemistä hidastavasti. Joudun ajamaan paljon autolla ja sen vuoksi valintani onkin hybridiauto, mitä lataan aurinkosähköllä.

 

Anne Woivalin

Valmistuin vuonna 1993.
Kunnaneläinlääkärisijaisuuksien kautta päädyin laboratorioeläinlääkäriksi, teurastamoille tarkastuseläinlääkäriksi ja hygieenikoksi, lopuksi erikoistuminen elintarvike- ja ympäristöhygieniaan. Rinnalla kulki koko ajan osittain aktiivisen koiraharrastamisen takia pieneläinpraktiikka eri klinikoilla Pirkanmaalla ja lopuksi yksityisyrittäjänä omalla klinikalla Kangasalla. Nyt Vähikkälään muuton jälkeen aloitin Saravetissa Satun kaverina ja teen lisäksi hygieenikkosijaisuuksia, hiukan tarkastuseläinlääkärin hommia, sekä luennointeja.

Erityisosaaminen ja kiinnostuksen kohteet työelämässä:
Lisääntyminen ja käytösongelmat ovat pieneläinpraktiikan erityiskiinnostuksen kohteet. Haluaisin kehittää kasvattajille suunnattuja palveluita, kohtusiemennykset endoskoopilla, tiineysultrat ja seurannat kotikäynteinä, pentuetarkastukset, mahdolliset tautisaneeraukset ym kennelissä huomioitavat asiat ovat muutaman kuukauden kuluttua tarjolla myös täällä.

Tavoite työssä:
Kohdata jokainen asiakas ja potilas yksilöinä, ja löytää kaikille sopivin ja järkevin hoito.

Positiivisin asia työssä:
Potilailta tuleva, yleensä välitön palaute, eläinlääkäri ei välttämättä ole pelottava paikka. Tervehtynyt potilas on tietenkin parasta, mutta kaikkia ei saa terveeksi, joten koen positiiviseksi myös sen, että elämänlaatua voi parantaa, ja kun se ei enää ole mahdollista, kärsimyksiä ei tarvitse pitkittää. Lisääntymispuolella viehättää se luonnonläheisyys. Vaikka mitä tekniikoita olisi käytössä, olemme kuitenkin pitkälti luonnon ihmeiden armoilla.

Harrastukset:
Kasvatan käyttölinjaisia cockerspanieleita ja kultaisianoutajia kennelnimellä Miklaus. Mukaan on sattunut myös muutama pentue chesapeakelahdennoutajia, jackrussellinterrieriä sekä pk. mäyräkoiria. Periaatteessa kaikki koirat ovat rodunomaisessa metsästyskäytössä ja jalostuskäytössä, vaikkakin muutama nauttii enemmän oloneuvoksen virasta. Hevosharrastus on kutistunut yhteen etäsijoitettuun issikkaan. Olen Kennelliiton kasvattajatoimikunnan jäsen.

Arvot:
Elämää pitää kunnioittaa. Jokaisella on oikeus laadukkaaseen omankaltaiseen elämään, on sen elämän tarkoitus sitten ilahduttaa mummoa, toimia himoharrastajan kilpailuvälineenä tai kasvattaa lihaa pataan.

Tanja Miettinen, eläintenhoitaja

Asun Vähikkälässä perheeni kanssa, johon kuuluu mies, kolme lasta ja kaksi koiraa. Koiran kanssa harrastan vetojuoksua.

Toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja uudelleenkouluttauduin eläintenhoitajaksi. Valmistuin loppuvuodesta 2018. Aikaisemmalta koulutukseltani olen ravintolakokki. Eläinten kanssa työskentely on antanut mukavaa vastapainoa hektiselle ravintolatyölle.

Sadun kanssa työskentely alkoi opiskellessani, harjoittelujen muodossa ja nyt työskentelen hänelle osa- aikaisesti. Auttelen tarpeen mukaan Vähikkälässä  koirahoitolassa koirien hoidossa ja Saravetin vastaanotoilla Vähikkälässä sekä Turengissa mm. steriilinä avustajana ja kiireapuna.

Keittiöalan koulutus antaa myös mahdollisuuden Vähikkälässä järjestettävien koira- ja hevosleirien ruokailujen järjestämiseen.

Joten silloin tällöin, satunnaisen säännöllisesti voit Vähikkälässä tai Turengissa minuun törmätä.