Satu Halonen, eläinlääkäri

  

Valmistuin eläinlääkäriksi vuonna 1991. Eläinten parissa työskenteleminen oli haaveenani jo pikkutyttönä, kun mökkimatkoilla autossa laskin aina laitumella olevia lehmiä.

Olen tehnyt lukuisia sijaisuuksia kunnaneläinlääkärinä eri puolilla Suomea. Lisäksi olen työskennellyt pieneläinlääkäriasemalla, hevosklinikoilla, keinosiemennysasemilla, yliopistolla, teurastamossa, kaupungineläinlääkärinä, laboratorioeläinlääkärinä ja yksityisyrittäjänä. Ennen Saravet Turengin perustamista työskentelin Janakkalan kunnaneläinlääkärinä vuosina 1998-2019.

Ammatillinen erityisosaamiseni ja kiinnostukseni kohdistuu erityisesti koirien ja hevosten lisääntymiseen. Olen osallistunut useisiin aihetta käsitteleviin koulutuksiin ja kongresseihin, joista viimeisimpinä vuonna 2019 järjestetyt

  • pieneläinten lisääntymistä käsittelevä koulutus (osa 1) Wroclavissa (Koulutuksen toinen osa järjestetään Hannoverissa korona-epidemian liennyttyä),
  • pieneläinten lisääntymistä koskeva kongressi Berliinissä (yhdessä Anne Woivalin kanssa)
  • hevosten lisääntymistä tarkasteleva kongressi Belgiassa.

Tavoitteeni eläinlääkärinä on huomioida asiakkaan näkemykset ja toiveet lemmikin hoidon suunnittelussa. Koen onnistuneeni työssäni, kun asiakas on tyytyväinen ja eläinpotilas tervehtynyt.

Ammatillista osaamistani tukee se, että eläimet ovat lähellä sydäntäni myös vapaa-ajalla. Olen kasvattanut suursnautsereita kennelnimellä Saturain vuodesta 1993 lähtien (23 pentuetta). Harrastan omien koirieni kanssa palveluskoiralajeja. Olen niin ikään vuodesta 1993 kasvattanut myös suomenhevosia ja poneja kasvattajanimellä Saran. Harrastan hevosilla raviurheilua ja ratsastusta.


Jenni Laakkonen, eläinlääkäri

 

Valmistuin eläinlääkäriksi Tarttosta kesällä 2013 ja liityin SARAVET:in tiimiin marraskuussa 2020. Aiemmin työskentelin yksityisellä klinikalla Tampereella ja kuntapraktiikassa ympäri Suomea. Valmistumisen jälkeen olin noin vuoden Janakkalan kunnaneläinlääkärin sijaisena.

Eläinlääkinnässä erityisiä kiinnostuksen kohteitani ovat sisätaudit, hammashoidot ja korvasairaudet. Kouluttaudun säännöllisesti kehittääkseni omaa ammattitaitoani – viimeisimpänä olen osallistunut koirien ja kissojen hammashoidon lisäkoulutukseen.

Kotona minua odottavat sydämeni valloittanut Tartton katukissa Hurin sekä rakas labradorinnoutajani Notsu. Vapaa-ajallani tykkään puuhastella kotona sekä liikkua ja harrastaa koirani kanssa.


Tanja Miettinen, eläintenhoitaja

Valmistuin eläintenhoitajaksi loppuvuodesta 2018. Olen aiemmalta koulutukseltani ravintolakokki. Uudelleenkouluttautuminen eläintenhoitajaksi oli pitkäaikainen haaveeni. Eläinten kanssa työskentely on antanut mukavaa vastapainoa hektiselle ravintolatyölle.

Asun Vähikkälässä. Perheeseeni kuuluu mies, kolme lasta ja kaksi koiraa. Koiran kanssa harrastan vetojuoksua.
Yhteistyö Satun kanssa alkoi opiskeluaikani harjoittelujen muodossa, ja nyt työskentelen hänelle osa-aikaisesti. Auttelen tarpeen mukaan Vähikkälän koirahoitolassa sekä Saravetin vastaanotoilla muun muassa steriilinä avustajana ja kiireapuna.

Keittiöalan koulutukseni ansiosta olen käytettävissä myös Vähikkälässä järjestettävien koira- ja hevosleirien ruokapalvelussa. Joten silloin tällöin, satunnaisen säännöllisesti voit Vähikkälässä tai Turengissa minuun törmätä.


Anne Woivalin, eläinlääkäri

Valmistuin eläinlääkäriksi vuonna 1993. Olen Satun apuna Vähikkälän lisääntymisvastaanotolla. Pieneläinpraktiikassa erityiskiinnostukseni kohteena ovat lisääntyminen ja käytösongelmat.

Haluan kehittää kasvattajille suunnattuja palveluita, joihin kuuluvat muun muassa kohtusiemennykset endoskoopilla, tiineysultrat ja seurannat kotikäynteinä, pentuetarkastukset, mahdolliset tautisaneeraukset sekä muut kennelissä huomioitavat asiat. 

Olen suorittanut pieneläimiin suunnatun lisääntymistieteiden jatkokoulutuksen vuoonna 2017 Wrocklawissa ja vuonna 2018 Hannoverissa. Osallistuin niin ikään pieneläinten lisääntymistä käsitteleviin kongresseihin vuonna 2018 Venetsiassa ja vuonna 2019 Berliinissä.

Iso siivu vapaa-ajastani kuluu koiraharrastusten parissa. Kasvatan käyttölinjaisia cockerspanieleita ja kultaisianoutajia kennelnimellä Miklaus. Mukaan on sattunut myös muutama pentue chesapeakelahdennoutajia, jackrussellinterrieriä sekä pitkäkarvaisia mäyräkoiria. Periaatteessa kaikki koirat ovat rodunomaisessa metsästyskäytössä ja jalostuskäytössä, vaikkakin muutama nauttii jo oloneuvoksen virasta. Olen Kennelliiton kasvattajatoimikunnan jäsen.