Satu Halonen, eläinlääkäri

Valmistuin eläinlääkäriksi vuonna 1991. Eläinten parissa työskenteleminen oli haaveenani jo pikkutyttönä, kun mökkimatkoilla autossa laskin aina laitumella olevia lehmiä.

Olen tehnyt lukuisia sijaisuuksia kunnaneläinlääkärinä eri puolilla Suomea. Lisäksi olen työskennellyt pieneläinlääkäriasemalla, hevosklinikoilla, keinosiemennysasemilla, yliopistolla, teurastamossa, kaupungineläinlääkärinä, laboratorioeläinlääkärinä ja yksityisyrittäjänä. Ennen Saravet Turengin perustamista työskentelin Janakkalan kunnaneläinlääkärinä vuosina 1998-2019.

Ammatillinen erityisosaamiseni ja kiinnostukseni kohdistuu erityisesti koirien ja hevosten lisääntymiseen. Ammatillista osaamistani tukee sekin, että eläimet ovat lähellä sydäntäni myös vapaa-ajalla. Olen kasvattanut suursnautsereita kennelnimellä Saturain vuodesta 1993 lähtien (23 pentuetta). Harrastan omien koirieni kanssa palveluskoiralajeja. Olen niin ikään vuodesta 1993 kasvattanut myös suomenhevosia ja poneja kasvattajanimellä Saran. Harrastan hevosilla raviurheilua ja ratsastusta. Olen osallistunut useisiin aihetta käsitteleviin koulutuksiin ja kongresseihin, viimeksi vuonna 2019.

Kongressit ja koulutukset

• pieneläinten lisääntyminen, koulutus osa 1, Wroclav Puola 7.–11.10.2019
• pieneläinten lisääntyminen, koulutus osa 2, Hannover Saksa 13.–17.6.2022
• pieneläinten lisääntyminen, kongressi, Berliini (Anne Woivalin kanssa), Berliini Saksa 28.–29.6.2019
• hevosten lisääntyminen, kongressi Belgia


Jenni Laakkonen, eläinlääkäri

Valmistuin eläinlääkäriksi Tarttosta kesällä 2013 ja liityin SARAVET:in tiimiin marraskuussa 2020. Aiemmin työskentelin yksityisellä klinikalla Tampereella ja kuntapraktiikassa ympäri Suomea. Valmistumisen jälkeen olin noin vuoden Janakkalan kunnaneläinlääkärin sijaisena.

Eläinlääkinnässä erityisiä kiinnostuksen kohteitani ovat sisätaudit, hammashoidot ja korvasairaudet. Kouluttaudun säännöllisesti kehittääkseni omaa ammattitaitoani – viimeisimpänä olen osallistunut koirien ja kissojen hammashoidon lisäkoulutukseen.

Kotona minua odottavat sydämeni valloittanut Tartton katukissa Hurin sekä rakas labradorinnoutajani Notsu. Vapaa-ajallani tykkään puuhastella kotona sekä liikkua ja harrastaa koirani kanssa.