Eutanasialla tarkoitetaan hallittua lemmikin elämän päättämistä tilanteessa, jossa sen elämä on kärsimystä. Kyseessä voi olla äkillinen sairaus tai tapaturma, mutta myös pitkään jatkunut sairaus tai vanhuuden vaivat, joista lemmikki ei parane eikä sen kipua voida enää lievittää. Eutanasia voi tulla ajankohtaiseksi myös, jos esimerkiksi koira aiheuttaa vaaratilanteita perheenjäsenilleen, ympäristölleen ja itselleen.

Eutanasiapäätös on yksi lemmikinomistajan vaikeimmista ratkaisuista, onhan lemmikki usein rakastettu perheenjäsen ja ystävä. Me tuemme sinua päätöksessäsi ja teemme parhaamme antaaksemme lemmikillesi arvoisensa lopetus.

Eutanasiaa varten meillä on oma huone, missä voit viettää viimeiset yhteiset hetket lemmikkisi kanssa. Lemmikille annetaan rauhoittava lääkepistos, jonka jälkeen se nukahtaa yleensä 5-10 minuutin sisällä. Nukahtamisen jälkeen lemmikille annostellaan suoneen yliannos nukutusaineita, jolloin sen uni syvenee. Lopulta sen elintoiminnot pysähtyvät. Lääkkeet vaikuttavat nopeasti, ja koko toimenpide on ohi noin puolessa tunnissa.

Voit halutessasi olla läsnä koko tapahtuman ajan. Lemmikin poismeno on rauhallinen tilanne, eikä eläin tunne toimenpiteen aikana kipua tai kärsimystä.

Eutanasian jälkeen voit viedä lemmikin kotiisi ja haudata sen itse. Vaihtoehtoisesti voit sopia tuhkaamisesta. Yhteistyökumppanimme on Sateenkaarisillan pieneläinkrematorio Lopelta.

sateenkaarisillan.fi

Mikäli päädyt yksilötuhkaukseen, saat täytettäväksesi tuhkaussopimuksen. Samalla voit valita mieleisesi uurnan lemmikille. Tuhkaamo laskuttaa sinua ja palauttaa uurnan vastaanotollemme maksusuorituksen saatuaan seuraavana tiistaina. Ilmoitamme sinulle tekstiviestillä, kun se on noudettavissa. Voit halutessasi myös itse noutaa uurnan tuhkaamolta tai pyytää palautusta postitse.

Voit lähettää lemmikkisi myös yhteistuhkaukseen. Tuhkaamo hautaa lemmikin tuhkat Salonkylän Koivulehtoon.