Rokotukseen varataan aikaa noin 15 minuuttia. Rokotuksen yhteydessä lemmikki voidaan tunnistusmerkitä mikrosirulla. Uusi lemmikkipassi voidaan myöntää samalla käynnillä mutta tällöin toimenpiteeseen tarvitsee varata aikaa noin puoli tuntia.

Lähtökohtaisesti rokotusaika varataan terveelle eläimelle. Jos lisäksi tarve muulle aikaa vievälle tutkimukselle, varaathan pidemmän ajan. Rokotusvastaanotolla eläinlääkäri tekee lemmikille perusterveystarkastuksen; tarkastaa silmät, korvat, hampaat, imusolmukkeet sekä kuuntelee keuhkot ja sydämen. Mikäli tässä yhteydessä ilmenee tarvetta lisätutkimuksille, lemmikille varattava uusi käyntiaika –  tai aikataulun mahdollistaessa hoito, lisäaika ja toimenpiteet laskutetaan.

Rokotusreaktiot ovat harvinaisia mutta lemmikin on suositeltavaa viipyä vastaanotolla tai sen läheisyydessä noin 15 minuutin ajan rokottamisen jälkeen.

Ulkomaan matkaa varten lemmikin omistajan tulee itse selvittää kohdemaan vaatimukset rokotusten ja loishäätöjen suhteen ennen vastaanottokäyntiä.